25 de febrer 2015

L’assemblea comarcal d’Endavant-OSAN Baix Llobregat mostra el seu rebuig als actes racistes de Plataforma per Catalunya.

Sota l’atractiu i, valgui la redundància, aparentment solidari titular de ‘Nova iniciativa solidària al Baix Llobregat’, Plataforma per Catalunya (PxC) organitza una recollida d’aliments per a gent de casa necessitada a canvi de pa amb tomàquet i pernil al Mercat Municipal de Martorell el dissabte 28 de febrer de 9 h a 14 h.

És així com, sota titulars i iniciatives populistes, el partit feixista PxC busca el reclam i com, des d’uns anys ençà (des de l’arrelament del feixisme institucional al nostre país), s’ha anat normalitzant un discurs xenòfob tan preocupantment assumible per gran part de la població com perillós. Assumible perquè, amb l’actual context socioeconòmic com a pretext, se serveixen de la situació d’urgència social de molta gent per a fer quallar un discurs populista amb un anàlisi de la situació en clau racista. I perillós, doncs, perquè situa a l’arrel del problema de desigualtat existent l’origen cultural de les persones; és a dir, s’utilitza la pobresa per a justificar la discriminació. Ens trobem, doncs, davant d’una pràctica comuna i gens nova a l’hora d’enfrontar la classe treballadora que fa que s’acabin veient com a culpables de la pròpia situació de precarietat els veïns i veïnes, i que el fet d’assumir aquest discurs impedeixi o faci innecessari d’adonar-se que, realment, es tracta d’un problema estructural d’arrels molt més profundes.

Des de l’assemblea comarcal d’Endavant Baix Llobregat ens oposem frontalment a aquest tipus d’iniciatives xenòfobes, i és per això que denunciem aquesta i totes les altres convocatòries similars que han tingut lloc. Perquè aquesta no és un fet aïllat, sinó que parteix del precedent d’altres experiències, en les quals la resposta popular s’ha encarregat de deixar clar que no volem actes feixistes als nostres carrers. Així, a Igualada i Manresa també van tenir lloc convocatòries de recollides d’aliments que van ser boicotejades, i en la segona es va aconseguir aturar una recollida d’aliments i en va sortir una persona denunciada per part de PxC. Per tal de fer front a l’aparició i extensió d’aquestes iniciatives de caire xenòfob, es va engegar la campanya #NoAlimentisElRacisme, la qual n’exigeix la prohibició, alhora que demana el suport tant de persones com col·lectius a través de l’adhesió al seu manifest (https://noalimentiselracisme.wordpress.com/).

No podem permetre que formacions neonazis com Plataforma per Catalunya continuïn organitzant actes d’aquest caire de manera impune i amb el suport de les institucions. Perquè passivitat és complicitat. Cal, doncs, organitzar una resposta col·lectiva per tal de deixar clar que no volem feixistes ni als nostres carrers ni a les nostres institucions.

És per tot plegat que cridem a participar de la convocatòria feta per aquest dissabte 28 de febrer a les 9 h al mercat del C/ Fèlix Duran i Canyameres (barri de Buenos Aires), per tal d’aturar el partit feixista Plataforma per Catalunya i els seus actes discriminatoris i populistes.

FORA RACISTES DELS NOSTRES BARRIS, NI A MARTORELL NI ENLLOC. NO PASSARAN!

Endavant-OSAN Baix Llobregat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada