08 de setembre 2013

Crònica de la Manifestació a l'Hospitalet

Al Baix Llobregat, Independència per canviar_ho tot!

Malgrat ser un dia d’intensa pluja, més de 100 persones s’han manifestat pels carrers de l’Hospitalet en el primer acte d’aquesta mena que s’organitzava en el marc de la campanya ‘Independència per canviar-ho tot’. La manifestació, molt intensa i combativa, ha despertat sorpresa i complicitat entre gran part de la gent que l’ha vista passar pels carrers de la ciutat. Moltes de les consignes anaven dirigides contra el capitalisme, contra les retallades i a favor d’uns Països Catalans lliures i socialistes. Tal com deia de la pancarta que encapçalava la marxa,  avui els carrers de l’Hospitalet s’ha fet palès que al Baix Llobregat es vol la independència per canviar-ho tot. 

La manifestació ha acabat a la Plaça de l’Ajuntament, on els assistents han pogut escoltar els parlaments de gent d’aquí i de fora que volia contribuir en aquesta campanya que s’acaba d’iniciar. En primer lloc, ha presentat l’acte un membre de la CUP de l’Hospitalet, que ha destacat la idoneïtat de realitzar la manifestació en aquesta ciutat per les declaracions clarament espanyolistes de la de seva alcaldessa. Seguidament a pres la paraula Aitor Blanc, portaveu de la campanya ‘Independència per canviar-ho tot’, que ha explicat l’objectiu de la campanya: mobilitzar les classes populars catalanes perquè dirigeixin un procés d’alliberament nacional que de moment està sent segrestat per la burgesia catalana. En segon lloc, el Néstor Salvador, membre del Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT), ha fet un discurs molt emotiu en què ha recordat l’especial connexió que té el poble andalús amb el poble català, i ha defensat el dret de la classe treballadora a l’acció directa. El següent parlament ha anat a càrrec d’Ildefonso García, de la CGT de Sanitat, que ha fet un petit repàs de la història de la sanitat pública i ha explicat com els darrers trenta anys han vist una continua precarització i privatització d’aquest dret fonamental. Després ha estat el torn d’Iñaki Gil de San Vicente, un històric intel·lectual i activista de l’esquerra abertzale, que ha fet un discurs més teòric en què ha desvelat els tres grans secrets per guanyar: confiança en les pròpies forces, pensament propi i autoorganització. Finalment, el diputat de la CUP Quim Arrufat ha explicat sense embuts com el capital financer, principal detonant de la crisi que estem vivint, està buscant la nova extracció de plusvàlua en la rebaixa dels sous, la precarització laboral i la privatització de tots els serveis públics. 


En definitiva, un acte molt potent que donat un important tret de sortida a una campanya que s’espera llarga i intensa, i que culminarà el 19 d’octubre en una gran manifestació a Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada