26 de setembre 2012

SOS Educació: Tots al Pregó de la Festa Major de Molins


SOS- EDUCACIÓ PÚBLICA

Fem una crida a tota la comunitat educativa perquè manifesti el seu rebuig a les retallades en educació durant el pregó de la Festa Major de Molins de Rei, dijous 27 de Setembre a les 20:30 a la Plaça de la Vila.

Porta la teva samarreta groga contra les retallades!

Aquest curs escolar 2012-2013 no pot començar amb normalitat. Tot i que s’escolaritzen 20.000 alumnes més a l’ensenyament públic,  seran atesos per 3092 professors/es menys. Aquesta reducció de professorat s’afegeix a la que s’ha anat produint els darrers 2 cursos, i a altres mesures com l’augment d’alumnes per aula, la no cobertura de substitucions o la contractació en precari de milers de docents.
Les polítiques de la Consellera Rigau no paren d’escanyar l’educació pública i el llistat de retallades ja és infinit afectant a: els pressupostos pel funcionament de centres, les beques i ajudes a l’estudi, els ajuts d’acollida matinal,  les subvencions que han vist eliminades les AMPA,  l’aportació de la Generalitat a les escoles bressol, els Programes de Qualificació Professional Inicial, les subvencions a les escoles de música, la taxa de 360 € que haurà de pagar l’alumnat de FP de grau superior, les retallades dels serveis educatius, les  reduccions de cuidadores i auxiliars per als alumnes amb necessitats educatives especials, etc. La societat catalana no es pot permetre aquesta situació.
Tot plegat, òbviament, té efectes directes a Molins de Rei. El curs comença amb 15 mestres menys i 86 alumnes més, hi ha retallades generalitzades de pressupost als centres públics i el preu de l'escola bressol puja un 2% a més d'una nova tarifa de drets d'inscripció que s'ha inventat el govern municipal i que té un cost de 91 euros per alumne.
Totes aquestes decisions perjudiquen greument l'educació pública del nostre país.  I no es poden justificar en cap cas per la crisi econòmica. Hi ha polítics que en són responsables directes. I que seran responsables directes de totes les conseqüències nefastes que aquestes decisions tindran per al futur dels infants, adolescents i joves del nostre país i de la nostra vila.
En aquest difícil context arribem a la Festa Major de Molins de Rei. Enguany, el encarregats del Pregó són els esplais i grups escoltes de la nostra vila, uns entitats que fan una gran tasca educativa i un esforç d’enorme valor per transformació social. I creiem que és una gran mostra d’hipocresia que alguns representants polítics de Molins de Rei, coresponsables d’aquestes retallades en educació, participin d’aquest pregó i lloïn amb bones paraules el que estan destruint amb les seves decisions polítiques.
Per aquest motiu fem una crida a tota la comunitat educativa i a la societat en general perquè el dijous 27 de Setembre a les 20:30 durant el pregó manifestin el seu rebuig a les retallades davant dels representats polítics.

Perquè hi ha representants polítics de Molins de Rei que també són responsables d’aquestes retallades! Tots i totes al pregó! Mobilitzem una marea groga per salvar l’educació pública!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada