21 de setembre 2012

Comunicat respecte la reunió entre Artur Mas i Mariano Rajoy a Madrid

Comunicat respecte la reunió entre Artur Mas i Mariano Rajoy a Madrid 




Divendres, 21 setembre de 2012
Després de la reunió que ha tingut lloc entre el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional) vol fer públiques les següents consideracions:
  • Per topar amb el previsible i recurrent “no” del Govern espanyol a les peticions de la Generalitat no calia anar fins a Madrid a celebrar una reunió el resultat de qual, per cert, beneficia electoralment tant a CiU com al PP. El partit majoritari de la dreta catalana necessitava el “no” del Govern espanyol per reforçar la seva retòrica suposadament independentista de cara al procés electoral que s’està preparant per aquesta tardor. Mentrestant, la dreta espanyola tenia la necessitat de mostrar mà dura davant el seu electorat, sobretot, després de les exitoses mobilitzacions que han tingut lloc aquest passat Onze de Setembre arreu del Principat de Catalunya.
  • Durant la roda de premsa posterior a la reunió, el president Artur Mas ha tornat a corroborar quines són les seves preferències i motivacions en la nova estratègia sobiranista empresa per CiU. Mas ha reconegut que no vol que es produeixi cap “ruptura”, ni amb la Unió Europea, ni amb l’Estat espanyol. De fet, Mas ha estat molt clar en assegurar creure en la Constitució espanyola com el marc on poder encaixar el nou model de finançament i de relacions entre Espanya i Catalunya. 
  • El president català i màxim responsable de CiU, doncs, no només ha tornat a admetre que la seva voluntat passaria per aconseguir un nou pacte fiscal, sinó que ha reconegut també que la prioritat del Govern català és la d’arribar a acords amb la classe política espanyola per trobar solucions consensuades. Artur Mas corrobora, a més, que l’única via que es planteja el Govern català és la d’un procés dins el marc de l’euro i de la Unió Europea, en un context en que la UE suposa creixents retallades de drets socials, democràtics i de sobirania, i en que el projecte de la UE, al servei del capital financer i contra els drets dels pobles i de la immensa majoria està en una creixent crisi de legitimitat.
 Davant el nou escenari que s’està plantejant, doncs, amb l’auge i l’importantíssim reforç del moviment sobiranista, des d’Endavant (OSAN) instem a totes les independentistes catalanes a seguir lluitant per la plena independència dels Països Catalans, i a enfrontar-se amb el model polític, econòmic i social de les classes dominants espanyoles i catalanes, que segueixen coincidint en l'essencial, això és, evitar per tots els mitjans que els pobles puguin decidir el seu futur en tots els àmbits de les seves vides. Avui, el deure de l'esquerra independentista és fer passes endavant per a la construcció d'un projecte polític i social que aspiri a representar el conjunt dels Països Catalans, i no només un territori singular, que sigui democràtic per tal de poder configurar lliurement i sobirana les seues pròpies institucions socials, econòmiques i culturals, i al servei dels interessos de les classes populars, confrontant les politiques imperialistes, capitalistes i racistes que planteja avui en dia la Unió Europea.

Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional)
Països Catalans, 21 de setembre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada