10 de setembre 2012

Per què aniré a la manifestació de l’Esquerra Independentista


Article de Marc Artiga, militant d'Endavant de Molins de Rei, publicat al Llibertat.cat

Per què aniré a la manifestació de l’Esquerra Independentista

El dia onze aniré a la manifestació que ha convocat l’Esquerra Independentista a la plaça Urquinaona, perquè serà la manifestació que defensarà la nació completa, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Any rere any, allà hi van els que no s’han cregut mai les divisions imposades pels estats espanyol i francès, aquells que sempre han reivindicat la unitat dels Països Catalans. És la manifestació de l’únic moviment que, més enllà de la retòrica, té una estratègia i un projecte seriós pel país complet.

Dimarts aniré a Urquinaona perquè podré manifestar-me amb els meus companys del País Valencià i les Illes. Sabran que lluito per ells, per nosaltres. En gran part, la meva lluita consisteix precisament en trencar les fronteres artificials que ens separen, enlloc de posar-ne cap més. No participaré de cap acte que ens vulgui dividir. El camí de la independència l’hem de fer tots junts.

El dia onze em trobareu a la plaça Urquinaona, perquè serà l’única manifestació de Barcelona en que reivindicarem els drets de la classe treballadora. Ens oposarem frontalment  a les classes dirigents que ens ho estan retallant tot i que estan posant milers de catalanes al llindar de la pobresa. Proclamarem un cop més que les treballadores d’aquest país estem dempeus. Cridarem ben fort contra els amics dels bancs, dels Abertis i dels Millets. Exigirem que deixin de vendre el país, especulant, construint Barcelona Worlds i destrossant el nostre patrimoni natural. I criticarem la seva hipocresia.

Participaré a la manifestació de l’Esquerra Independentista perquè no intenta trepitjar els actes que es fan per la diada a la resta del territori. Uns actes que han costat molt d’esforç de tirar endavant, i que necessiten tot el nostre suport. Tan important és manifestar-se a Barcelona, com a Reus o a Lleida. El país no s’acaba ni al Llobregat ni al Besòs.

Per la Diada, seré a Urquinaona perquè em manifestaré al costat dels meus companys, amics, simpatitzants i gent anònima que creu en la unitat popular i en el treball diari per aconseguir una societat més justa. Segurament hi haurà poques figures mediàtiques; no sortirem a la portada dels diaris, ni la televisió ens dedicarà més d’uns breus segons. Però mai no he anat a mai a cap manifestació motivat per la idea que sortirà als grans mitjans, o que ‘serà històrica’ o ‘que hi anirà tothom’, sinó perquè crec fermament en les idees i els valors que s’hi defensen.

Finalment, seré a Urquinaona perquè així ho hem decidit el conjunt de l’Esquerra Independentista. Crec honestament en la meva organització i el conjunt de l’EI. Sé que és un moviment plenament democràtic i transparent, en el qual existeix i s’incentiva el màxim debat intern; però també crec que quan es pren una decisió hem de ser capaços de tancar files i sumar-nos-hi amb totes les nostres forces. Si volem construir un moviment fort i potent, ens caldrà molta disciplina. Per això, considero que seria una greu mostra d’irresponsabilitat política dubtar de si aniré a cap altra manifestació i, encara més, defensar públicament que aniré a una altra manifestació quan la decisió ja ha estat presa pel conjunt de l’Esquerra Independentista. D’aquesta manera, ni es construeix moviment, ni es construeix país.

Per tots aquests motius, i molts d’altres, dimarts aniré a la manifestació de l’Esquerra Independentista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada