12 de setembre 2012

Crònica de l'acte de l'Esquerra Independentista a Viladecans en motiu de la Diada

El passat 7 de setembre va tenir lloc el primer acte del col·lectiu La Màquia (en el qual participen membres d'Endavant) celebrat a Viladecans dins els actes organitzats per l'Esquerra Independentista amb motiu de la Diada nacional i coincidint amb la Festa Major de la localitat. Més d'un centenar de persones van passar per la plaça Europa de Viladecans per mostrar-nos el seu suport i participar dels actes organitzats.

La vetllada va començar amb la intervenció d'Iñaki Gil de San Vicente, militant històric de l'Esquerra Abertzale, qui va parlar del context sociopolític a nivell mundial, de la crisi econòmica i de la situació política als països sense estat, centrant-se especialment en Euskadi i els Països Catalans.

Després d'aquesta primera intervenció, l'Àlex Maymó - militant d'Endavant i regidor de la CUP de Molins de Rei-, va explicar què és l'Esquerra Independentista, quina és la situació d'aquest moviment en la nostra comarca i com s'organitza.

El Jordi Casanova, membre del Col·lectiu La Màquia, va tancar el torn d'intervencions del bloc polític, amb un parlament que es va centrar en explicar els punts ideològics principals de La Màquia i els objectius a curt i llarg termini del nostre col·lectiu.


També vam comptar amb la participació d'en Jaume Grau, membre de la plataforma Aturem Eurovegas i del Grup Ecologista les Agulles, qui va  parlar de la situació del complex Europa-Vegas i de les repercussions que tindria l'establiment de qualsevol iniciativa semblant al Delta del Llobregat.


Un cop finalitzat el bloc dels parlaments, vam gaudir amb la participació dels Picacrestes, colla dansaire del Prat, que van amenitzar amb balls populars l'inici del sopar.

La participació en el sopar popular va superar les nostres expectatives, més de noranta persones van degustar les botifarres i empedrat que vam preparar, per sort n'hi va haver per a tots.


Després del sopar va començar la part més lúdica de l'acte. A les onze de la nit en Josep Romeu va donar començament al concert i a part de temes propis ens va posar la pell de gallina amb la interpretació de versions d'en Silvio Rodríguez, Raimon i Lluís Llach, entre d'altres.


                       
           


Després del concert va començar el ball al ritme marcat per DJ Morrison. Joves i grans no vam parar de ballar fins ben tocades les quatre de la matinada.




Durant tota la nit els companys del servei de bar no van donar l'abast.




Aquest primer acte de La Màquia va ser tot un èxit i esperem que en vinguin molts més!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada