08 d’agost 2012

Solidaritat amb l'Enric


Fa uns dies, l'Enric Piera, militant de la CUP i per tant de l'Esquerra Independentista, va rebre un expedient administratiu sancionador del Departament d’Interior per haver participat en la concentració i posterior manifestació per la Vaga General del 29 de Març a Molins. El document afirma que suposadament l'Enric va exercir d’interlocutor amb els agents policials i que durant el recorregut va usar un megàfon per donar indicacions als participants de la manifestació. Per aquest motiu, li volen aplicar una sanció de fins a  30.000 euros, en tant que promotor i organitzador de la concentració i posterior manifestació.

És el primer cas repressiu d'aquesta mena al Baix Llobregat per la Vaga General, però cal tenir en compte que no és un fet aïllat. Ja hem patit desenes de detencions amb l'excusa de la Vaga; en Josep Maria, en Dani, n'Isma o en Pau en són exemples. I no seria gens estrany que en vinguessin més.

Des d’Endavant, com la resta de col·lectius de l’Esquerra Independentista, som conscients que l’actual context social és de lluita. De combat contra l’agressió contínua als nostres drets, arrencats amb esforç, a voltes a cops, de les generacions que ens precedeixen. Se’ns prometia progrés amb la Unió Europea i la recepta neoliberal. I cada dia som més a prop de la intervenció i comencen a imposar-nos els mateixos nivells de precarietat que pateixen ja els companys portuguesos, grecs, marroquins…

El dia de Vaga General va fer visible aquest conflicte. Protagonitzat per una part de la població que no es resigna i que apel·la a la resta a perdre la por. A assumir el rumb del país en uns temps de canvi on l’alternativa ja no és només possible sinó més que mai, necessària.

La detenció d’en Josep Maria, a Tarragona, militant d’Endavant, per la seva participació en la Vaga, així com el processament d’una vintena més d’independentistes, entre la vuitantena de persones encausades com a xifra general, denota que qui ens governa té posada la direcció fixa, en el camí de la precarització, l’empobriment i la necessària repressió per imposar la pau romana. El 19 d'abril cinc companyes més van ser detingudes, quatre a Barcelona i una altra, també a Tarragona. Des de llavors, el degoteig de presones represialades ha estat constant.

Cridem a la solidaritat amb l'Enric, i exigim que se li retirin tots els càrrecs. Però també cridem al conjunt de la societat catalana a perdre la por. A organitzar-se i sortir-nos del camí que ens imposen per assolir un futur digne en uns Països Catalans lliures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada