05 de febrer 2009

No a l'ERO presentat a Roca


Des d'Endavant (OSAN) ens oposem a l'estratègia de la patronal d'aprofitar la crisi per retallar drets socials. Bons exemples n'hem tingut a la comarca els darrers temps, però el més lamentable és quan utilitzen l'excusa de la baixa de vendes per deixar sense feina treballadors que han contribuït als seus grans beneficis durant les èpoques de bonança. Celebrem la dignitat dels treballadors de la Roca que responen amb la lluita i amb la mobilització davant aquests abusos.

Això està passant a l'empresa Manufacturas Moderna de Metales, empresa que es troba al polígon del Pla entre Molins i Sant Feliu que ha engegat un procés per deixar sense feina a 65 treballadors (d'una plantilla d'uns 200), i que compta amb el paper dels sindicats CCOO i UGT per què aquests acomiadaments es produeixin amb el seu beneplàcit i sense conflicte. Uns acomiadaments fets en nom de la crisi, però que amaguen que l'empresari - català de tota la vida - vol deslocalitzar la producció a Romania, on ja ha obert una fàbrica.

I també està passant a Gavà, on Roca també ha presentat un ERO que aquesta vegada afecta a milers de treballadors. Des d'Endavant (OSAN) ens solidaritzem amb ells, amb les seves famílies, i amb la seva lluita i fem una crida a la solidaritat de classe.

Si els empresaris tanquen fàbriques, els i les treballadores se n'hauran de fer càrrec; si els empresaris volen reduir plantilles i retallar drets, els i les treballadores s'hi hauran d'enfrontar: el que cal retallar són els seus beneficis, no els salaris i els drets de la classe treballadora. La lluita és l'únic camí!

------------------
Font: CGT-Roca
NO A L'ERO PRESENTAT PER ROCA (comunicat fet públic pels treballadors)

Davant l'Expedient de Regulació Temporal presentat per l'empresa ROCA a 1990 treballadors, fem una crida per al recolzament de la seva lluita a la població de Gavà.

Perquè és evident que aquest expedient s'emmascara darrere d'un augment dels seus beneficis en un 7% en el 2008 respecte al 2007, i aprofitant l'argument de la crisi en general.

Aquest ERO no solament afectarà a les 1990 famílies sinó que suposa un empobriment de la població en general; queda clar que tant empreses exteriors com els comerços i els negocis en general estan directament o indirectament afectats per aquesta mesura del tot injustificada i desmesurada.

Per tot això els treballadors de les fàbriques afectades; a Gavà, a Alcalà d'Henares (Madrid) i Alcalà de Guadaira (Sevilla), ens estem mobilitzant contra aquest ERO per a intentar parar-lo i denunciem davant la població i les seves institucions el frau que significa enviar-nos a l'atur tot i que l'empresa està obtenint grans beneficis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada