04 de febrer 2009

[7 de març] Marxa unitària contra l'últim Toro d'Osborne del Principat


La darrera assemblea comarcal d'Endavant (OSAN) del Baix Llobregat va acordar donar suport a la mobilització convocada pel proper dissabte 7 de març a la localitat de El Bruc per rebutjar la presència de símbols espanyolistes als Països Catalans. Aquest és el text de la convocatòria:

A la comarca del Montserratí, concretament al poble del Bruc, hi tenim l'últim brau espanyolista del Principat. Un símbol que és objecte de rebuig per moltes catalanes i catalans. Tant és així, que de tombar-lo se'n ha fet tota una tradició. Ja que el famós "toro d'osborne" ha caigut quatre vegades, a més dels nombrosos actes de sabotatge que ha rebut. En l'últim intent de tombar-lo, el passat mes de juliol, dos manresans van ser detinguts i posteriorment, al mes de desembre, jutjats per la justícia espanyola. la sentència condemnatòria ha comportat una pena-multa de 192 eurus per cadascun dels joves amb el conseqüent risc d'entrar 8 dies a presó. Lluny de fer-nos enrere, la solidaritat ha trencat fronteres, unint a les comarques veïnes per mostrar suport als joves represaliats i el rebuig a la simbologia espanyola a la nostra terra.

Dissabte 7 de març
A les 12 hores, a la plaça de l'Ajuntament de El Bruc

Concentració contra els símbols espanyolistes

Després: dinar popular i concert amb el cantautor Josep Romeu

Organitza: Alerta Solidària; Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista; Candidatura d'Unitat Popular; Coordinadora de l'Esquerra Independentista del Montserratí; Endavant (OSAN); Maulets.
A la comarca del Montserratí, concretament al poble del Bruc, hi tenim l'últim brau espanyolista del Principat. Un símbol que és objecte de rebuig per moltes catalanes i catalans. Tant és així, que de tombar-lo se'n ha fet tota una tradició. Ja que el famós "toro d'osborne" ha caigut quatre vegades, a més dels nombrosos actes de sabotatge que ha rebut. En l'últim intent de tombar-lo, el passat mes de juliol, dos manresans van ser detinguts i posteriorment, al mes de desembre, jutjats per la justícia espanyola. la sentència condemnatòria ha comportat una pena-multa de 192 eurus per cadascun dels joves amb el conseqüent risc d'entrar 8 dies a presó. Lluny de fer-nos enrere, la solidaritat ha trencat fronteres, unint a les comarques veïnes per mostrar suport als joves represaliats i el rebuig a la simbologia espanyola a la nostra terra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada