22 de setembre 2008

Manifestació a Barberà del Vallès contra la persecució als antimonàrquics


Més de dues-centes persones han participat aquest dissabte 20 de setembre en la manifestació de suport a Xavi Oñate, veí de Barberà que el dilluns 22 de setembre afronta un vista judicial on es decidirà si s'envia el seu cas a l'Audiència Nacional espanyola. La marxa va passar pel davant de la seu de la policia local, autors de la denúncia i de la tria arbitrària de la persona a represaliar, i va acabar davant de l'ajuntament.

Allà, davant de la plaça major plena de gent, diversos parlaments van recordar l'onada repressiva en contra de catalans i catalanes que han expresat, de diverses maneres, el seu rebuig a la monarquia espanyola. Van intervenir el portaveu d'Alerta Solidària, un dels represaliats de Girona (que tindran el seu judici a Madrid el 29 d'octubre), en Franki de Terrassa, un portaveu de les Candidatures Alternatives del Vallès i, finalment, el mateix Xavi Oñate, que agrair les mostres de suport rebudes, i va emplaçar als veïns i veines a mobilitzar-se un cop més, demà a les 13 hores davant dels Jutjats de Cerdanyola.

Xavi Oñate va ser denunciat per la policia local després que aquesta decidís, que calia posar en coneixement de la justícia que, en la façana de l'Ateneu Popular de Barberà hi havia penjada una pancarta amb el lema de "300 anys de peste borbònica, 300 anys de resistència".

Més informació a la pàgina web d'Alerta Solidària i a la de l'Ateneu de Barberà.

Manifest de la convocatòria de la manifestació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada