23 de setembre 2008

El 7 d'octubre, jornada de lluita contra les 65 hores

Després de l'aprovació a través de la Comissió Europea de la Directiva de les 65 hores, només falta l'aprovació del Parlament Europeu - un parlament titella de les transnacionals i dels interessos econòmics i polítics de les burgesies europees - per què una nova agressió contra la classe treballadora es faci realitat. Una agressió que ens faria retrocedir, d'un sol cop, dos segles de lluita i de conquestes de la classe treballadora mundial.

Per rentar-se la cara per la seva posició pactista i submisa davant la patronal, els sindicats majoritaris europeus van convocar pel dia 7 d'octubre aturades de 15 minuts per protestar contra aquesta directiva. Des d'Endavant pensem que el que hauria calgut era una convocatòria de vaga general indefinida fins a la retirada de la directiva. És per això que diverses organitzacions polítiques, sindicats combatius i altres organitzacions i col·lectius dels Països Catalans (entre elles Endavant) i d'altres punts de l'estat, han impulsat la Campanya Unitària "No a la Directiva de les 65 hores", que entre altres coses, ha llençat una crida a tots i totes les treballadores a "parar el temps necessari per fer assemblees o­n es pugui discutir, d’una banda, el significat de la Directiva (en el marc de l’ofensiva de l’Europa del capital i de la crisis econòmica), i d’una altra, els problemes específics de cada empresa". També han cridat a "estendre les protestes a la Universitat i instituts i a preparar accions diverses".

Adjuntem alguns materials elaborats pel sindicat nacional i de classe Coordinadora Obrera i Sindical per tal de difondre'ls entre els vostres companys de feina:

- Document global d'anàlisi: "Amb Europa anem a més...explotació i misèria!
- Document elaborat per la Xarxa contra els Tancaments d'Empreses per aprovar declaracions contra la Directiva de les 65 hores

Ni un pas enrere! Contra la directiva i contra la Unió Europea!
La lluita és l'únic camí!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada