08 de febrer 2013

Comparsa Revindicativa a Molins

Comparsa Reivindicativa 2013

Què passa amb el carnestoltes de Molins 2013?

En els darrers temps l'Ajuntament de Molins de Rei està dificultant enormement la tasca de les entitats, associacions i organitzacions de la vila. La degradació de la festa de Carnestoltes, enguany expressada en la desaparició del ball i el nul interès en mantenir-lo, és tan sols un exemple més d’una dinàmica que ja fa massa temps que dura al consistori. Les activitats culturals estan de dol perquè les entitats de la vila i totes aquelles persones que organitzen activitats veuen com el govern municipal, dia rere dia, els posa pals a les rodes. Tot són condicions inassolibles, normatives, problemes, dificultats; enlloc de facilitar i ajudar les entitats de la vila, l’Ajuntament es dedica a posar-hi traves. Si en aquesta vila hi ha iniciatives, això és malgrat el govern municipal, no gràcies a ell.

És per aquest motiu que diferents comparses, entitats i organitzacions de Molins de Rei, entre les quals es troba Endavant (OSAN), convoquem a una comparsa unitària per mostrar el nostre rebuig i demanar un canvi radical en les polítiques culturals d'aquest ajuntament.

I què farem?

La comparsa simbolitzarà la mort de la cultura a Molins de Rei, i és per aquest motiu que anirem disfressats com si es tractés d'un enterrament. Per participar a la comparsa només cal fer volar la imaginació. La idea és vestir de dol, foscos, ben vestits, d'enterramorts, de capellans, de qualsevol cosa relacionada amb els enterraments. Donem un toc imaginatiu i divertit. Que malgrat sigui un enterrament no volem renunciar a passar-ho bé i a fer arribar el nostre discurs a la població a través d'octavetes que es repartiran al llarg del recorregut. Caldrà portar un llaç o una banda negre al braç en senyal de dol.

Com ens hi podem apuntar? Si vols participar a la comparsa només cal que facis arribar un correu electrònic en aquesta adreça:
 

Cal posar a l'assumpte "Inscripció comparsa" i a l'interior el nom i un telèfon i mail de contacte. També us podeu inscriure en grup.
I si ja estem en una altra comparsa?
  Si ja estàs en una altra comparsa i ja tens el vestit a punt us ofereim la possibilitat de sumar-vos a la protesta amb dues accions:
 
1. Portar un llaç o una banda negre al braç (aquest serà l’element identificatiuen comú)
 
2.Inscriure la comparsa amb el vostre nom i afegir a darrere “per la dignitat cultural de Molins de Rei


Manifest de la Comparsa Reivindicativa

Molins està de dol, però també de guerra
Prou Atacs a la Cultura Molinenca

Molins està de dol. La cultura molinenca pateix un mal crònic que està dificultant enormement la tasca d’entitats, associacions i casals, i que té nom propi: es diu regidoria de cultura. El Carnestoltes n’és la darrera víctima, i aquesta vegada el poble s‘ha alçat per dir prou.

El Carnestoltes ha estat assassinat de mort per la desídia i l’ofec institucional. Enguany, l’Ajuntament ha decidit canviar el dia del carnestoltes, de manera que coincideix amb la resta de carnavals i aviat també amb la Fira. El més greu, però, és que la regidoria de cultura ha decidit suprimit el ball, malgrat que el Casal de Joves la Mola havia pres la iniciativa i s’havia ofert per coorganitzar-lo. Una vegada més, l’Ajuntament ha donat l’esquena a una entitat del poble i ha posat més entrebancs que no solucions. Ja en són massa, els obstacles, els nos, les dificultats. Ja n’hi ha prou, de tanta asfíxia governamental.

La mort de la festa de Carnestoltes és tan sols un exemple més d’una dinàmica de l’Ajuntament que ja dura massa. Molins està de dol perquè les entitats de la vila i totes aquelles persones que organitzen activitats veuen com el govern municipal, dia rere dia, els posa pals a les rodes: esplais, xarangues, casals, assemblees de joves, ateneus, associacions,... Tots hem patit a la nostra pell la pèssima gestió del regidor de cultura. Tot són condicions inassolibles, normatives, problemes, dificultats; en lloc de facilitar i ajudar a les entitats de la vila, l’Ajuntament es dedica a posar-hi traves. Si en aquesta vila hi ha iniciatives, això és malgrat el govern municipal i no gràcies a ell.

Davant d’això, avui hem decidit alçar la veu. Som nosaltres (les entitats, les associacions, els casals i en definitiva, la societat civil de Molins) els que dinamitzem la vila. Som nosaltres els que hem construït la Festa Major; els encarregats de fer les barres, d’organitzar xerrades, de la música popular, de l’educació en el lleure. Som nosaltres els que desinteressadament passem hores i hores en reunions i assembles per dotar de vida els nostres carrers. I el govern municipal hauria d’entendre que és aquí per servir-nos i ajudar-nos. No tolerarem ni un minut més la seva actitud arrogant i prepotent.

Molins està de dol, però també de guerra.  Avui un grup de gent i entitats fem un cop a la taula per exigir un canvi radical en el comportament de l’Ajuntament. Per tot això:

  • Exigim al govern de Molins de Rei que canviï immediatament la seva actitud de menyspreu i boicot a les activitats que realitzen les entitats i organitzacions de la vila. L’Ajuntament i, en particular, la regidoria de cultura ha de deixar d’obstaculitzar la nostra feina i començar a treballar per tenir una vila més dinàmica i activa.
  • Exigim que l’Ajuntament deixi de reclamar-nos el compliment de condicions inassolibles i ridícules, i confiï en el bon funcionament de les activitats que des de fa molts anys realitzen les entitats.
  • Exigim que abans de prendre qualsevol mesura que pugui afectar a les activitats de les entitats, se les consulti degudament. I és més: les decisions de les entitats afectades haurien de ser sempre vinculants i tingudes en compte.
Esperem que aquesta protesta àmplia i unitària signifiqui un punt d’inflexió en l’actitud de l’Ajuntament respecte les entitats de Molins.

Molins de Rei,
Països Catalans
Febrer 2013
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada