28 de desembre 2012

Ni Muts ni a la Gàbia

Durant els anys de suposada 'bonança econòmica', érem molts els que ja deiem que s'estava creant un monstre, que l'especulació immobiliaria era una greu problema social, econòmic i polític i que s'estaven cometent greus atrocitats a les nostres viles i ciutats. En aquells temps foscos (si, també eren foscos) moltes veus es van alçar arreu del territori, des de la Marina Alta fins a Palma, des de l'Empordà fins a Vinaròs, exigint a crits que això s'havia d'aturar i que calia un canvi de model. Una de les mostres més importants d'aquesta lluita al Baix llobregat va ser l'oposició a un macroprojecte urbanístic a Esplugues, que es va batejar amb el nom de Pla Caufec. 

L'oposició al Pla Caufec ha estat un clar exemple de dignitat, lluita i resistència contra l'especulació immobiliària. Han estat molts anys d'activitat constant, videos, multes, manifestacions, disfresses, xerrades i accions de tot tipus. Des d'Endavant sempre hem manifestat el nostre suport per aquesta lluita (p.ex., aqui, aqui i aqui), i volem seguir expressant la nostra solidaritat en aquests moments en què 9 activistes s'enfronten a a penes de presó i greus multes.

Dins de la campanya Ni Muts ni a la Gabia, els companys i companyes que lluiten contra el Pla Caufec han elaborat una sèrie de videos sarcàstics per recordar a tots què és això del Pla Caufec i com s'ha desenvolupat l'oposició a aquest projecte. Els trobareu aqui, aqui i aqui. Si voleu més informació, visiteu http://nimutsnialagabia.org

Des d'Endavant, tot el nostre suport pels companys i companyes encausats per la defensa del territori.
Avui com ahir, la lluita continua.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada