01 de novembre 2012

El Baix Combatiu es manifesta a Esplugues


La plataforma Baix Llobregat Combatiu va reunir, a Esplugues de Llobregat, unes 130 persones en la manifestació del passat dissabte 27 d' octubre. Convocada a les 11.30h al mercat de Can Vidalet sota el lema "Per la nostra dignitat, cap a la vaga general", la marxa va començar després que l' organització atengués als mitjans comarcals i es llegís el manifest. Es va passar per diferents carrers i places reivindicant una millora de les condicions laborals i de vida de la classe treballadora, recolzant la mobilització de vaga general del proper 14 de novembre. Alguns/es participants van repartir informació i es van encartellar diferents entitats bancàries, tot assenyalant-les com a uns dels principals responsables del segrest democràtic que vivim. També fou encartellada la seu del PP i s' aturà, breument, el TramBaix per a fixar-hi cartells referents a l' increment de preus del transport públic. La marxa acabà al mercat de La Plana.

La plataforma agrupa organitzacions i col·lectius de diversa naturalesa, que coincideixen en que la crisi la paga qui menys responsabilitat hi ha tingut, és a dir, totes i tots nosaltres. L' actual recessió econòmica serveix de pretext per a seguir empobrint a qui menys té i enriquir a qui més té.
L' esfera pública està subeditada a interessos privats i ha de ser l' element popular el que faci de contrapès en pro d' un enfortiment democràtic. És imprescindible fer participar activament a les classes populars -la majoria social- per aturar l'ofensiva neoliberal que s' expressa en forma de retallades, de pèrdua de garanties laborals i socials i de privatitzacions d' allò que és públic.


El Baix Llobregat Combatiu està format pels sindicats CNT i CGT; organitzacions de l'Esquerra Independentista com Endavant-OSAN, CUP i Arran; i col·lectius locals com l' Assemblea Popular de Sant Feliu, 15-M Sant Joan Despí, La Màquia de Gavà, Centre Social La Vila de Martorell i L' Astilla de Cornellà. La plataforma resta oberta i està revent noves adhesions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada