04 de febrer 2009

"Aturem l'empresonament d'en David i en Karim”


L'assemblea comarcal d'Endavant (OSAN) del Baix Llobregat vam fer pública recentment una octaveta en què explicàvem la situació de dos companys independentistes que podrien entrar a presó producte de la persecució política a què es sotmet a tots aquells que qüestionen el sistema i les institucions vigents.

Vam distribuir centenars d'exemplars d'aquesta octaveta a diversos locals públics de Molins de Llobregat així com de la resta de la comarca. L'octaveta deia així:

En Karim va ser detingut pels Mossos d'Esquadra el passat 15 de novembre quan tornava de la manifestació “La crisi que la paguin els rics”. Al final de la manifestació, que es va desenvolupar de forma pacífica, els manifestants van voler deixar un munt de fems davant la seu del Banc d'Espanya, com a compensació per tots els regals que el govern espanyol ha fet a les entitats financeres. Els Mossos van actuar de forma totalment desproporcionada i van carregar contra els manifestants.

Dies després, i tenint en compte només la declaració policial, un jutge el condemnà per desordres públics i lesions a un policia, imposant-li, a més a més, una indemnització. Per aquestes penes econòmiques en Karim podria arribar a passar 50 dies a la presó. 50 dies de presó per assistir a una manifestació i rebre les garrotades dels defensors dels poderosos!

El cas d'en David també reflecteix la tírria dels Mossos i de l'aparell judicial contra la gent inquieta que lluita contra les injustícies. En David fou detingut la nit de reis d'aquest any al sortir del bar on treballa: el volien empresonar perquè havia estat condemnat pels fets del 12 d'octubre de 1998, i perquè abans havia estat condemnat per insubmís a l'exèrcit espanyol...l'any 1993!!

Sense una de les dues penes en David no podria entrar a presó, aleshores...onze anys després de l'última condemna, i tenint en compte que un dels dos delictes que se li imputa ha desaparegut totalment del codi penal, ¿perquè en David és detingut, després deixat anar, i més tard situat en recerca i captura amb ordre d'entrar a presó?

Doncs per la mateixa raó per la que en Franki entrà a presó per esquinçar una bandera espanyola; la mateixa raó per la que varen encausar els tres de Gràcia, els 13 de Gandia o els joves de Torà: per castigar el seu compromís amb les lluites del poble. La lluita de la classe treballadora pels seus drets cada vegada més trepitjats; la lluita del poble contra els feixistes i la impunitat de què gaudeixen; o la lluita en defensa de la nostra terra i la nostra cultura.

Ara que és època de parlar de memòria històrica és important recordar aquells i aquelles que van lluitar contra el feixisme del 36 al 39 i més endavant, per recuperar la llibertat, aquells i aquelles que van lluitar durant el franquisme.

Però també és hora de recordar que la transició no fou completa, que continuen manant els de sempre, i que avui com ahir, continuem lluitant contra els seus hereus.

Per això cridem a lluitar contra l'empresonament d'en Karim i d'en David, i a demostrar la nostra solidaritat amb els lluitadors d'ahir i d'avui. Tots a la manifestació de dissabte!

70 anys després que les tropes franquistes entressin a Barcelona, la lluita continua!

Dissabte 24 de gener, al Passeig del Born de Barcelona:

  • 16h. Trobada de colles de cultura popular

  • Homenatge als lluitadors antifeixistes

  • 18h Manifestació Nacional

  • Acte polític i concert.


Més informació:

300anys.cat / alertasolidaria.org / davidvilafranca.blogspot.com / endavant.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada