24 de desembre 2008

Combatre la crisi comporta repressió, Karim absolució!


Des de la Coordinadora Antirepressiva del Garraf, i Alerta Solidària, us fem una crida a adherir-vos a aquest manifest a través del correu alertasolidaria(arrobar)alertasolidaria.org, i fer difusió de les següents convocatòries:

Divendres 26, a les 7 de la tarda a la Plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú, ACCIÓ INFORMATIVA
Dissabte 10 de gener, a les 7 a la Plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú, CONCENTRACIÓ



En suport al Karim, condemnat per manifestar-se al crit “que la crisi la paguin els rics”

El Jutjat d’Instrucció núm. 13 de Barcelona ha condemnat recentment (11 de desembre 2008) en Karim, el manifestant detingut en la manifestació contrària a la gestió econòmica que el Govern fa de la crisi. El considera culpable de faltes de desordres públics i una falta de lesions a un Mosso d’Esquadra, pels quals el condemna a 100 dies de presó, eludibles pel pagament de 400€. Com indemnització al policia, el jutge imposa una quantia de 300 €. A més, carreguen a les esquenes de l’activista el cost d’un transmissor dels Mossos i les despeses del propi judici.

Després de criticar durament l’abús que els Mossos d’Esquadra fan de la seva potestat de detenir persones enmig de mobilitzacions públiques, Alerta Solidària va denunciar que en el judici contra en Karim l’administració actués amb una desproporcionada carrega presentant al judici advocats d’Ajuntament i de Generalitat i diversos agents com a testimonis. El que ha quedat en un simple judici de faltes, precedit 2 dies abans per un judici també per faltes contra un estudiant del SEPC detingut en la manifestació del dia 20 de novembre, ha acabat amb el resultat desitjat per l’administració dotar-se d’arguments per deslegitimar aquelles mobilitzacions que sabem que aniran en creixement constant i que s’organitzen al marge dels sindicats pactistes habituals.


Culpable sí, però no d’aquests delictes

Som conscients per tant, de que tot el cas que pateix en Karim revesteix de caràcter polític i és en aquest àmbit que cal situar-lo.

Som conscients, les organitzacions sotasignants, que la detenció del Karim no hauria d’haver tingut lloc, per la inexistència dels càrrecs imputats però també perquè es va fer de manera il·legal: els agents policials que se l’endugueren a comissaria sabien que el delicte imputable no passaria de la falta penal.

Per tant, expressem primer de tot la nostra ferma solidaritat amb en Karim, som i serem al seu costat, perquè com ell, som culpables de ser crítics, culpables de no resignar-nos, culpables de voler participar del necessari canvi social.

Ens reafirmem en seguir treballant i mobilitzant-nos arreu del país, en contra de la imposició de mesures econòmiques que, en comptes de corregir els factors que ens han dut a l’actual crisi, només pretenen salvar els indecents guanys privats d’unes quantes persones mitjançant la precarització i empobriment progressiu de la majoria.

Exigim explicacions al Conseller d’Interior, Sr. Joan Saura, per les directrius fixades al cos dels Mossos d’Esquadra en la seva actuació front a mobilitzacions populars: ja n’hi ha prou de patir la coacció amb dispositius desproporcionats, amb identificacions sense motiu, amb gravacions de dubtosa legalitat i finalment amb la detenció de manifestants sense la suficient càrrega penal com per fer-ho.

En Karim, militant independentista i veí de Vilanova i la Geltrú, va assistir a la manifestació del 15 de novembre, al centre de Barcelona, en protesta per la gestió que se’ns imposa de l’actual crisi econòmica. Al crit de que la crisi la paguin els rics, en Karim, portador d’una pancarta, va arribar fins a les portes del Banc d’Espanya, a la plaça Catalunya, on la manifestació volia realitzar una acció simbòlica abocant-hi fems. Els Mossos d’Esquadra però van voler impedir als manifestants que s’acostessin a l’edifici oficial i es van produir moments de tensió i empentes. Moments més tard, agents de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra van identificar en Karim i se’l van endur detingut a la comissaria de Les Corts. Va quedar en llibertat l’endemà a la tarda, passades 18 hores.

Vilanova i la Geltrú, Països Catalans

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada