05 de febrer 2013

Xerrada a Molins sobre la gestió dels residus


La gestió dels residus sòlids urbans (RSU) és un dels serveis que han de realitzar tots els municipis, tal com estableix la llei de les Bases del Règim Local. Més enllà d’això, l’augment d' RSU, bàsicament d’envasos, generats a través d’un model de consum particular, representen un problema ambiental de primer ordre.

Molins de Rei, va optar en el seu moment pel model Residu Mínim ideat i proposat pel CEPA amb l’objectiu de reduir la generació de residus i d’establir-ne un sistema de recuperació i reciclatge més eficaç i diferenciat del proposat a la majoria del País.
En el moment actual, la campanya Envàs on vas, ha retornat el debat sobre la gestió dels residus municipals al centre del debat. Per tot això, el Fòrum XXI, el CEPA i la CUP Molins de Rei plantegem aquest debat. Per fer-ho ens acompanyen:

ANTONI FERRAN
És Llicenciat en Ciències Ambientals per la UAB, llicenciat en Ciències Biològiques per la UB i especialista en ordenació del territori, planificació ambiental i gestió ambiental municipal.
És membre de diferents associacions professionals, entre les quals hi ha el col·legi d’ambientòlegs (del qual ha estat vicepresident) i de biòlegs de Catalunya, i la Institució catalana d’història natural.
La seva experiència professional s’ha desenvolupat a l’àmbit municipal (ha col·laborat com a tècnic amb els ajuntaments de Cunit, l’Arboç, la Bisbal del Penedès i Sabadell) i com a director i coordinador de projectes entre els que destaquen el Comitè d’Experts del III Pla estratègic del Penedès, membre dels equips redactors de diferents POUM. És autor, a més, de diferents publicacions tècniques i alguns llibres.
És membre de la comissió promotora de l’estratègia catalana del “Residu Zero” des de març del 2011.

JOAN SALABERT
És economista i membre del CEPA (Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius).
Va participar en l' endegada del projecte Residu Mínim a Molins de Rei i Torrelles de Llobregat, així com en molts d'altres projectes relacionats amb els residus municipals i la reducció de residus arreu del país.
Actualment està impulsant des del CEPA l'Estratègia Catalana Residu Zero.

ENRIC COLL
És ambientòleg i expert en gestió de residus municipals a les administracions públiques. Tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tiana durant la implantació de la recollida porta a porta a la població, que va ser la primera experiència a Catalunya d’aquesta metodologia de recollida.
És membre de la comissió tècnica de l’Associació de Municipis catalans per la recollida  selectiva porta a porta.

Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada