01 d’agost 2012

El Municipalisme i la Unitat Popular


Com a la resta de la Unió Europea són temps difícils per a la classe treballadora. En concret, als Països Catalans, les agressions dels estats capitalistes espanyol i francès sobre les classes populars són cada vegada més punyents. Assistim a una reculada històrica en els nostres, ja malmesos, drets nacionals i socials.

Però no ho fem impassiblement, el malestar que genera l'acció dels estats (en els seus diferents nivells: central,  autonòmic / regional, municipal) sobre la nostra classe és contestada amb cada vegada més amplitud.

El cicle de mobilitzacions obert als últims temps referma la necessitat de la construcció d'una unitat popular capaç de confrontar al projecte capitalista espanyol i francès, un de propi. En el moment actual la reflexió sobre les característiques de la nostra acció política i la línia a seguir per acomplir els nostres objectius estratègics resulta imperativa.

El debat sobre el paper de l'Esquerra Independentista a les institucions, de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), esdevé també més viu i necessari. Des d'Endavant (OSAN) volem fer pública la nostra visió al voltant de com creiem que podem aprofundir, a través d'aquesta plataforma política, en la construcció d'una unitat popular coherent amb els principis estratègics de l'Esquerra Independentista i, per tant, que sigui palanca de la transformació social i la construcció nacional.

Podreu trobar la publicació en xarxa [enllaç]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada