03 de juny 2008

1r de maig als Països Catalans

L'Esquerra independentista prengué part en les manifestacions del Primer de Maig a localitats com Barcelona, València, Castelló, Tarragona, Vilafranca, o Elx, entre moltes altres.

València

http://annanoticies.com/wp-content/1m0811.jpg

A València, un any més es convocava el 1r de Maig amb caire plenament unitari al si del bloc de la Intersindical Valenciana, el CAT i la COS, que va comptar amb el suport i col·laboració de les organitzacions independentistes de la comarca (i d’altres comarques del voltant), com Endavant així com d’altres col·lectius socials.

Tota la manifestació va circular amb total normalitat, i amb un to festiu i molt reivindicatiu, amb el que totes les companyes i companys s’hi van mostrar molt d’acord, doncs es va donar una bona imatge de força i presència. (més....)

En acabar la manifestació, es van llegir els comunicats d'Endavant ide les organitzacions convocants, així com el manifest de les companyes i companys de les organitzacions d’immigrants de València.

Barcelona

1maigbcnSota el lema “La precarietat, l’atur i els baixos salaris: esclavitzen”, al voltant de 7.000 persones es van manifestar pel centre de Barcelona, superant la xifra de participants a la convocatòria del sindicalisme groc espanyol del matí.

Al migdia s'havia fet un dinar solidari a la Rambla del Raval amb els treballadors de TMB. A la tarda la manifestació va arrencar de la Plaça Universitat, o­n portaveus de diversos moviments i lluites (acomiadats de Seat, conductors de TMB, estudiants, treballadors immigrants, moviment feminista...) van explicar les seves reivindicacions i mobilitzacions.

Les organitzacions de l'Esquerra Independentista, Endavant (OSAN), CAJEI i Maulets aplegaren més d'un miler de persones rere les seves pancartes amb consignes com "el 1er de maig, lluitem contra el capital" o "construïm el socialisme".. Com a cloenda de la manifestació es va llegir a la Rambla del Raval el manifest unitari.

Al vespre hi va haver una festa organitzada pels conductors i conductores de TMB a les Cotxeres de Sants.


Castelló de la Plana


La imatge “http://img390.imageshack.us/img390/972/pict2229si8.jpg”  no es pot mostrar perquè conté errors.Unes 200 persones s’han manifestat avui pels carrers de Castelló sota el lema “Trenquem el capitalisme, recuperem l’1 de maig” dins del marc del Bloc Anticapitalista, que porta ja dos anys prenent els carrers amb grups diferents, però units per un sentiment anticapitalista i de repulsa als sindicats “grocs” i al polítics “professionals”, enguany el grup format per l’Esquerra Independentista ha estat format entorn el sindicat COS amb la presencia de les assembles comarcals d’Endavant (OSAN), SEPC i l’Assemblea de Joves de la Plana Baixa (CAJEI). El grup independentista ha estat en tot moment amenitzat per una parella de dolçainers i tabaleters, donant-li així al Bloc Anticapitalista una presència festiva durant tota la manifestació. La manifestació ha transcorregut amb tranquil·litat i sense incidents pels carrers més cèntrics de la ciutat, i al final s’ha desplaçat al mític barri obrer del Cremor, exemple clar de l’antinatural “progrés” que el capitalisme suposa per a la nostra ciutat. Tot just al costat d’“El Corte Inglés”, el Bloc Anticapitalista ha procedit a la lectura del manifest unitari.

Com que el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica ha aprofitat la diada del Primer de Maig per a aixecar –al mateix lloc on els franquistes afusellaven els i les companyes que van fer la revolució de 1936– un monòlit a la seua memòria, en principi la manifestació del Bloc Anticapitalista havia d’acabar coincidint amb l’acte del GRMH per tal de mostrar també nosaltres el nostre homenatge a tots aquells que van donar la seua vida per la llibertat; però, finalment, la manifestació no ha arribat al cementeri, ja que el GRMH ha convidat a l’acte unes “autoritats” que no dubten a camuflar les agressions protagonitzades per feixistes i nazis com a “baralles de borratxos”… Davant d’aquesta incongruència política per part del GRMH, l’Esquerra Independentista comarcal (amb dos companys, militants l’un d’Endavant (OSAN) i l’altre de la COS, agredits) i totes les organitzacions i col·lectius que formem el Bloc Anticapitalista per coherència vam signar un escrit, on ens deslligàvem de l’acte del GRMH i –a més– cridàvem a la no-participació en el mateix. Aquest escrit, llegit en finalitzar la manifestació, ha sigut entès pels participants com la postura més coherent en aquests temps de convivència institucional amb el nazifeixisme al carrer.

Després de tot això, la manifestació unitària anticapitalista ha acabat amb els acords de la “Moixeranga” i un fort “VISCA LA TERRA!”.


Elx

La imatge “http://img135.imageshack.us/img135/7472/cimg00922du7.jpg”  no es pot mostrar perquè conté errors.
Per segon any consecutiu, l'Esquerra Independentista del Sud es manifestà pels carrers d'Elx per commemorar el Primer de Maig, seguint la crida de la Coordinadora Obrera Sindical, que convocà conjuntament amb la Intersindical Valenciana sota el lema “Euro = especulació = precarietat = atur = empobriment = misèria. Enfortim la solidaritat obrera!”.

Des de les 10.00 del matí, el bloc independentista cridà consignes com “la crisi mundial que la pague el capital”, “visca la lluita de la classe obrera”, “accident laboral, terrorisme patronal” o “unitat popular contra el capital”. A la passarel·la del mercat, sobre el riu Vinalopó, es despenjà una gran pancarta signada per Endavant i Maulets en la qual es llegia “la classe obrera combatim el capitalisme”. La manifestació conclogué al Parc Municipal, on es llegiren al Templete els manifestos del Fòrum Social d'Elx, l'Intersindical Valenciana i la COS.

En acabar els actes del Primer de Maig, militants d'Endavant i Maulets acudiren al Cementeri d'Elx per tal de realitzar una ofrena floral a la fossa comuna on jauen sindicalistes assassinats pel franquisme entre 1939 i 1940.

Tarragona

Prop de quatre-centes persones vam participar en la manifestació anticapitalista de Tarragona en motiu del 1r de maig, més fins i tot que a la procapitalista del matí de ccooo-ugt.

El lema general era "No volem pagar la seva crisi" i hi havia gent de la CGT, de la IAC, de Cobas i de l'Esquerra Independentista del Camp (EIC), en un bloc compacte i gran amb pancarta pròpia.(Exigim les cases que hem construït. Si ens destrossen les contrades , aixecarem barricades).

S'ha cridat contra el capitalisme, per la llibertat del Franki de Terrassa, per a qui s'ha fet una acció a mitja manifestació, i contra l'esquerra venuda al capital (ERC i ICV).
Al llarg de tota la manifestació hi havia gent encartellant cartells de la campanya impulsada per l'EIC "Gent del Camp, Aturem l'ofensiva del ciment!" i cartells demanant la llibertat del Franki. Mentre es despenjava la pancarta s'ha llegit un comunicat informant de la situació que pateix en Franki i cridat lemes a favor dels presos.

Aquesta ha estat una de les manifestacions anticapitalistes més grans dels darrers anys, amb forta participació de gent de tot el Camp. Al final, un membre de la IAC ha llegit el manifest conjunt a la porta de l'ajuntament, la CGT ha parlat per la llibertat del Franki i contra el transvasament d'aigua de l'Ebre; i un membre de Cobas ha llegit un manifest acabant cridant contra l'energia nuclear.

Vilafranca del Penedès

http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/9/large/P1280039.JPGEl dimarts 29 d'abril ha tingut lloc a Vilafranca del Penedès una concentració per exigir la llibertat d'en Franki empresonat per 'ultratge' a la bandera espanyola. La mobilització s'ha fet coincidir amb la concentració pel 1r de maig que ja havia estat convocada anteriorment.
Al capdavant de la concentració que s'ha fet a la plaça de la Vila hi havia la pancarta de la Comissió 1r de maig que agrupa els col·lectius de l'esquerra independentista de la vila amb el lema 'Trenquem amb la precarietat, construïm un treball digne!' i una pancarta exigint la llibertat d'en Franki.

Els Mossos d'Esquadra van detindre el dilluns 28 d'abril Francesc Argemí, més conegut com a Franki, al seu lloc de treball. Després de passar per comissaria, en franki fou ingressat a la presó Model de Barcelona per complir una pena de dos anys i tres mesos per un delicte d'ultratge a la bandera espanyola i atemptat contra l'autoritat, pels quals va ser condemnat l'any 2004. No ha estat fins ara que la policia l'ha detingut per traslladar-lo a la presó perquè l'advocadessa del jove havia posat diversos recursos,que el Tribunal Suprem no ha admès a tràmit. Franki sempre ha negat que participés en els fets, que es van produir durant una protesta contra la presència de les ensenyes espanyoles durant la Festa Major de Terrassa l'any 2002.
El jove terrassenc doncs, esdevé un nou pres de consciència de l'Estat espanyol. Un estat que, amb governs del PP o del PSOE, segueix empresonant per motius polítics.
Cal denunciar també, la maniobra del Departament d'Interior que, provocant l'empresonament immediat i sense avís, pretén silenciar un cas que sens dubte acabarà trascendint a l'opinió pública i de la que hauran de donar moltes explicacions: per l'estrip a una bandera espanyola s'ha iniciat un procés que acaba amb un veí de Terrassa a la presó i ni més ni menys que amb una condemna de 2 anys i 7 mesos

http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/2/large/P1280041.JPG

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada